17.08.2012 Leuk weekend in Bookholzberg

Nadat alle achteras perikelen weer opgelost waren en de machine donderdagavond gepoetst en wel klaar stond hebben we de truck ingeladen en zijn we vrijdagmiddag rond de klok van 13.00 vertrokken richting het Duitse Bookholzberg. Na een uurtje of 6 rijden zijn we aangekomen op het wedstrijdterrein. We werden vriendelijk ontvangen door alle Duitse collega pullers. Na een kort praatje hebben we onze nieuwe tent (8x4 meter) voor het eerst opgezet en hierna de tractoren Red Flash en Cobra II hieronder gezet. Toen alles op zijn plek stond en de Duitse deelnemers ook hun machines hadden staan waar ze wilden volgde er al snel een pullingparty in onze tent. We hadden goede muziek meegebracht en er hing een zeer gezellige sfeer. Onder het genot van een bescheiden biertje werd er veel gelachen en gebuurt. In onze tent was het zelfs drukker dan bij de “echte” pullingparty die de organisatie geregeld had. Na de nodige dansjes, biertjes en Duitse moppen ging ook bij ons het lampje uit.

Zaterdag hebben we lekker uitgeslapen want de wedstrijd begon pas om 14.00 smiddags. We hebben op ons gemakje gegeten en gedronken en hierna was het tijd voor de rijderspresentatie. De wedstrijd werd geopend door de 350kg standaardklasse en rond de klok van 19.00 was het de beurt aan de compactdiesels.

Manheim Magic had de proeftrek en noteerde een full pull. Ook de andere deelnemers behaalden dat. Paul ging te voorzichtig op het gas waardoor hij de bijnaam: “Paulie Halbgas” (Paulie Halfgas) heeft meegekregen. Een full pull was toch het feit dus tijd voor de finale. De baan bood zeer weinig grip dus werd al het gewicht naar achteren gehangen en de banden flink slapper gelaten. Onze finalerun was uiteindelijk goed voor een 4e plaats. Tijdens de finalerun hoorde Henk een vreemd motorgeluid en thuisgekomen bleek dat er 2 verstuivers kapot waren.

Al met al mag dat de pret niet drukken want we hebben een enorm leuk en gezellig weekend gehad. Zaterdagavond was het eveneens weer pulling party bij ons in de tent en die ging tot lang door. Na het ontbijtje van zondagmorgen vertrokken we weer richting huis waar we rond 16.00 arriveerden. We gaan erg graag rijden in Duitsland en bedanken de organisatie dan ook voor hun uitnodiging.

Laatst aangepast (donderdag, 13 september 2012 18:12)

 
Hoofd-Sponsoren

Meer Sponsoren

tumblr counter