13.9.2012 EK Zwitserland

EK Zwitserland. Na een paar maanden van organisatorische voorbereidingen zijn we op donderdagavond vertrokken naar Zwitserland waar in Puplinge het Europees Kampioenschap Gardenpulling gehouden werd. Onderweg hadden we wederom te maken met veel regen maar de voorspellingen voor Puplinge waren goed op de wedstrijddag. Na een overnachting nabij het Franse Nancy arriveerden we rond 15.30 op het heuvelachtige wedstrijdterrein. Enkele Denen en Duitsers hadden al een plaatsje gevonden en ook wij parkeerden onze truck. Tegenover het wedstrijdterrein waren wilde zwijnen in de modder aan het rollen en dat zouden onze buren worden voor dit weekend. Nadat we (in de regen) onze tent hadden opgezet werden ook de drie tractoren gestald die we bij ons hadden. Na een praatje gemaakt te hebben met de organisator Frank Baumgartner bleek dat we bij hem thuis mochten douchen. Erg fijn na de lange reis! Op het wedstrijdterrein waren diverse activiteiten gepland voor het Pulling weekend. Houthak- en zaagwedstrijden, streekproducten en streekkoken, feesttent met live muziek, kinderkermis enz. enz.

Na een lekkere BBQ op vrijdagavond volgden er diverse biertjes en maakten we kennis met de andere deelnemers. Op zaterdag was het dan de wedstrijddag. Na wat organisatorische zaken en besprekingen was het tijd om de machines klaar te maken voor de wedstrijd.

Alle machines ondergingen een technische keuring of alle veiligheidsvoorschriften nageleefd waren en hierna werden ze ook gewogen. Toen dit alles achter de rug was, was het tijd voor de rijderspresentatie. De unbeatable sleepwagen bleek te zwaar voor de kleinste klassen dus werd er geswitched naar de break devil van Dani kunz. Na de 350 kg stock, 500 kg stock en 500 kg modified was het de beurt aan de compact diesels.

De baan bood goed grip en de sleepwagen stond niet al te zwaar afgesteld zodat een full pull voor de meesten geen probleem was. Alleen Black Beauty (F), Risk II (NL), Vince Power (F) en Generation X (DK) hadden een tweede poging nodig. Voor onze machine ging het echter ook niet goed. Na een goede start kwam de vaart er flink in. Helaas brak wederom het diff in de achteras en kwam de machine hard op de grond neer. Gelukkig kon de vooras de klap opvangen en bleef verder schade beperkt. In de finale was het een enorm spannende strijd die uiteindelijk gewonnen werd door de Flower Power (NL), gevolgd door JD Magic (D) en Red Devil (NL).

Na thuiskomst hebben we alles eens goed bekeken en bleek dat de achterasbehuizing krom was. We hebben hierop besloten om een compleet nieuwe achteras in te bouwen om zo hopelijk van de problemen verlost te zijn. Als alles goed gaat zou dit voor aankomend weekend gereed moeten zijn. Dan is namelijk onze thuiswedstrijd in Bakel waar we zeker willen vlammen voor al onze sponsoren en bekenden.

Laatst aangepast (donderdag, 13 september 2012 18:09)

 
Hoofd-Sponsoren

Meer Sponsoren

tumblr counter