Historie

2006:

Al vanaf kleins af aan was Paul dol op tractoren en alles wat herrie en stof maakte. In 2006 kriebelde het bij Paul allemaal zo erg dat hij iets aan motorische sport wilde gaan doen. Hij twijfelde tussen gazomaaier racen en tractorpulling. Na een avondje buurten met de gazonmaaier racers uit Westerbeek bleek dat dit toch erg duur was en dat het lichamelijk veel van je zou vergen. Ook Paul zijn vader was het hier niet zo mee eens. Bij toeval ontdekte Paul een dag later een advertentie van een mini puller die te koop stond. Alois Aerts uit Baarle-Nassau was de man die hem wilde verkopen en nog diezelfde avond gingen Paul en Pieter op pad. Niet met de gedachte om de machine te kopen, maar toch ging de vrachtwagen mee want tja, je weet maar nooit. Toen ze de machine gezien hadden was het gelijk liefde op het eerste gezicht en wisten ze: Die wordt van ons! De koop werd gesloten en de Cobra 2 verhuisde van Baarle-Nassau naar Aarle Rixtel.

De eerste wedstrijd voor Paul was op Zondag 18 Juni in Oss. Iedereen was benieuwd naar de nieuwe eigenaren van de Cobra 2. Al snel bleek dat de MTTC een gezellig clubje was. Paul kreeg van Alois wat tips en hij moest het gewoon maar eens proberen. De zenuwen waren op en top aanwezig want ja: je doet aan tractorpulling en al die mensen kijken naar je! In de eerste poging werd gelijk een Full Pull gereden en dus mocht Paul ook nog een finale rijden. Paul deed het verwonderlijk goed want in de finale legde hij de grootste afstand af en dus werd de maiden-wedstrijd meteen gewonnen. De andere deelnemers wisten dus meteen dat ze rekening moesten houden met de nieuwelingen uit Aarle-Rixtel.

Het eerste seizoen bij de MTTC verliep goed. Het waren leuke wedstrijden om te rijden en de MTTC stond bekend om de vriendschappelijke sfeer omdat het immers allemaal vrienden van elkaar waren die samen het spelletje en de MTTC opgezet hadden. Uiteindelijk haalde de Cobra 2 een 3e eindklasseringom het Nederlands kampioenschap.

2007:
Voor het seizoen 2007 hadden we motorisch niet gek veel aan de machine veranderd. We waren namelijk in onze eigen ogen nog geen grote sleutelaars en we durfden maar met moeite een boutje of moertje los te draaien. Wel hadden we in de winter van ‘06-’07 een rolkooi gemaakt die de originele rolbeugel zou vervangen. De turbo van het vorige seizoen was niet helemaal fris meer dus werd deze vervangen door een iets groter exemplaar.

Ook kwam er een toerenteller, turbodruk meter en een simpel waterinectie systeem op de intercooler. We konden door middel van een drukknop in de gashendel water op de intercooler sproeien om deze extra terug te koelen. Of het geholpen heeft….??. De eerste wedstrijd van 2007 was in Loosbroek. In de ijzige kou stonden we aan de start en waren we een echt team. Sander en Frank waren bij het team gekomen, we hadden echte teampakken aan en dit jaar zou het wel eens gaan gebeuren vonden wij. In Loosbroek werden we 4e en opzich waren we best tevreden.

Een paar weken later waren we in Leende te gast. Onder een stralend zonnetje werd er een leuke wedstrijd gereden. Voor ons ging het echter wat minder want door een kortsluiting in de tractor hadden we startproblemen en ook de prestaties vielen tegen. Omdat we nog met een electrische noodstop op de pomp reden haperde deze af en toe.

Sander zat tijdens de wedstrijd in Berkel-Enschot achter het stuur omdat Paul pas net terug was van een studiereis naar Tsjechië. De baan bood niet veel grip maar voor Sander ging het best goed en dat was wat telde. Tussentijds maakten we nog gewichtendragers aan de tractor en ook probeerden we een andere trekhaak. Hiervoor moesten de stijgerbegrenzers worden aangepast en we hebben deze toen vervangen door wieltjes.

Na thuiskomst bleek dat de turbo gesneuveld was dus werd de oude, ver versleten, turbo weer gemonteerd.

Tijdens de wedstrijd in Alphen waren we met een heel clubje vrienden naar de wedstrijd afgereisd. Paul had de proeftrek en de sleepwagen bleek erg licht afgesteld te staan. In de USA werd er altijd “toooo the hill” gereden en Paul deed dit kunstje na. Zover doortrekken totdat je met de voorwieltjes in de bult staat. Uiteindelijk werden we op de wedstrijd in Alphen 3e en gingen we met heel het gezelschap tot laat de feesttent in.

Op onze thuiswedstrijd in Bakel werden we dat jaar 3e wat voor ons ook meteen de eindklassering van dat seizoen bleek te zijn. De motor en alles eromheen rookten flink en waren dus aan het eind van hun latijn.

 
Hoofd-Sponsoren

Meer Sponsoren

tumblr counter