Nieuws

23.8.2014 - EK Gardenpulling

Op zaterdag 30 augustus vindt het Europees Kampioenschap Tractorpulling plaats.
Ditmaal barsten in het Brabantse Bakel alle krachten los. Deelnemers uit 8 verschillende landen zullen hier strijden om de titel: “European Champion Gardenpulling”.

Vrijdag 29 Augustus zal er een concert plaatsvinden met onder andere Guus Meeuwis en Rowwen heze. Kaarten kosten € 40,- per stuk. Aanvang 20.00

Zaterdag 30 Augustus zal het spektakel losbarsten. De aanvang vind plaats om 11:00u. Op 2 banen tegelijk zullen de Gardenpullers hun krachten laten zien en het gevecht voor de Europese titel aan gaan. Alle deelnemers mogen 2 keer aanhaken dus U kunt extra lang van een mooie show genieten! Ook komen de NTTO Grand National, Farmstock, Trucks en National divisies aan bod. De “Early Bird” entree voor de gehele dag bedraagt € 17,-  (vóór 12.00 binnen) en voor kinderen van 6-12 jaar € 8,- Na 12.00 betaald u € 25 voor de gehele dag.

Na afloop van de wedstrijd is er een Pullingparty met DJ in de feesttent. Mis het niet!


 

13.9.2012 EK Zwitserland

EK Zwitserland. Na een paar maanden van organisatorische voorbereidingen zijn we op donderdagavond vertrokken naar Zwitserland waar in Puplinge het Europees Kampioenschap Gardenpulling gehouden werd. Onderweg hadden we wederom te maken met veel regen maar de voorspellingen voor Puplinge waren goed op de wedstrijddag. Na een overnachting nabij het Franse Nancy arriveerden we rond 15.30 op het heuvelachtige wedstrijdterrein. Enkele Denen en Duitsers hadden al een plaatsje gevonden en ook wij parkeerden onze truck. Tegenover het wedstrijdterrein waren wilde zwijnen in de modder aan het rollen en dat zouden onze buren worden voor dit weekend. Nadat we (in de regen) onze tent hadden opgezet werden ook de drie tractoren gestald die we bij ons hadden. Na een praatje gemaakt te hebben met de organisator Frank Baumgartner bleek dat we bij hem thuis mochten douchen. Erg fijn na de lange reis! Op het wedstrijdterrein waren diverse activiteiten gepland voor het Pulling weekend. Houthak- en zaagwedstrijden, streekproducten en streekkoken, feesttent met live muziek, kinderkermis enz. enz.

Na een lekkere BBQ op vrijdagavond volgden er diverse biertjes en maakten we kennis met de andere deelnemers. Op zaterdag was het dan de wedstrijddag. Na wat organisatorische zaken en besprekingen was het tijd om de machines klaar te maken voor de wedstrijd.

Alle machines ondergingen een technische keuring of alle veiligheidsvoorschriften nageleefd waren en hierna werden ze ook gewogen. Toen dit alles achter de rug was, was het tijd voor de rijderspresentatie. De unbeatable sleepwagen bleek te zwaar voor de kleinste klassen dus werd er geswitched naar de break devil van Dani kunz. Na de 350 kg stock, 500 kg stock en 500 kg modified was het de beurt aan de compact diesels.

De baan bood goed grip en de sleepwagen stond niet al te zwaar afgesteld zodat een full pull voor de meesten geen probleem was. Alleen Black Beauty (F), Risk II (NL), Vince Power (F) en Generation X (DK) hadden een tweede poging nodig. Voor onze machine ging het echter ook niet goed. Na een goede start kwam de vaart er flink in. Helaas brak wederom het diff in de achteras en kwam de machine hard op de grond neer. Gelukkig kon de vooras de klap opvangen en bleef verder schade beperkt. In de finale was het een enorm spannende strijd die uiteindelijk gewonnen werd door de Flower Power (NL), gevolgd door JD Magic (D) en Red Devil (NL).

Na thuiskomst hebben we alles eens goed bekeken en bleek dat de achterasbehuizing krom was. We hebben hierop besloten om een compleet nieuwe achteras in te bouwen om zo hopelijk van de problemen verlost te zijn. Als alles goed gaat zou dit voor aankomend weekend gereed moeten zijn. Dan is namelijk onze thuiswedstrijd in Bakel waar we zeker willen vlammen voor al onze sponsoren en bekenden.

Laatst aangepast (donderdag, 13 september 2012 18:09)

 

26.8.2012 Alphen afgelast

Nederland zou nederland niet zijn als het niet ontzettend veel zou regenen.
Helaas is hierdoor weer een wedstrijd afgevallen. Aangekomen op het
wedstrijdterrein van Alphen werd ons al snel duidelijk dat de wedstrijd
afgelast zou worden en zijn we weer huiswaarts gekeerd.

Laatst aangepast (donderdag, 13 september 2012 14:41)

 

17.08.2012 Leuk weekend in Bookholzberg

Nadat alle achteras perikelen weer opgelost waren en de machine donderdagavond gepoetst en wel klaar stond hebben we de truck ingeladen en zijn we vrijdagmiddag rond de klok van 13.00 vertrokken richting het Duitse Bookholzberg. Na een uurtje of 6 rijden zijn we aangekomen op het wedstrijdterrein. We werden vriendelijk ontvangen door alle Duitse collega pullers. Na een kort praatje hebben we onze nieuwe tent (8x4 meter) voor het eerst opgezet en hierna de tractoren Red Flash en Cobra II hieronder gezet. Toen alles op zijn plek stond en de Duitse deelnemers ook hun machines hadden staan waar ze wilden volgde er al snel een pullingparty in onze tent. We hadden goede muziek meegebracht en er hing een zeer gezellige sfeer. Onder het genot van een bescheiden biertje werd er veel gelachen en gebuurt. In onze tent was het zelfs drukker dan bij de “echte” pullingparty die de organisatie geregeld had. Na de nodige dansjes, biertjes en Duitse moppen ging ook bij ons het lampje uit.

Zaterdag hebben we lekker uitgeslapen want de wedstrijd begon pas om 14.00 smiddags. We hebben op ons gemakje gegeten en gedronken en hierna was het tijd voor de rijderspresentatie. De wedstrijd werd geopend door de 350kg standaardklasse en rond de klok van 19.00 was het de beurt aan de compactdiesels.

Manheim Magic had de proeftrek en noteerde een full pull. Ook de andere deelnemers behaalden dat. Paul ging te voorzichtig op het gas waardoor hij de bijnaam: “Paulie Halbgas” (Paulie Halfgas) heeft meegekregen. Een full pull was toch het feit dus tijd voor de finale. De baan bood zeer weinig grip dus werd al het gewicht naar achteren gehangen en de banden flink slapper gelaten. Onze finalerun was uiteindelijk goed voor een 4e plaats. Tijdens de finalerun hoorde Henk een vreemd motorgeluid en thuisgekomen bleek dat er 2 verstuivers kapot waren.

Al met al mag dat de pret niet drukken want we hebben een enorm leuk en gezellig weekend gehad. Zaterdagavond was het eveneens weer pulling party bij ons in de tent en die ging tot lang door. Na het ontbijtje van zondagmorgen vertrokken we weer richting huis waar we rond 16.00 arriveerden. We gaan erg graag rijden in Duitsland en bedanken de organisatie dan ook voor hun uitnodiging.

Laatst aangepast (donderdag, 13 september 2012 18:12)

 

28.7.2012 Schade aan de achteras

Na inspectie van de machine bleek dat we toch wat schade hebben opgelopen tijdens de afgelopen wedstrijd(en). Na de wedstrijd in Made hoorden we al een geratel in de achteras wat we niet konden thuis brengen. De achteras weer uit elkaar gehaald, geïnspecteerd, maar weer werd er niks gevonden. Het geratel leek minder dus op naar Aagtekerke. Na de wedstrijd in Aagtekerke was het geratel er weer/nogsteeds, dus toch maar weer open gemaakt. Samen met John de Graaf van het Backdraft team hebben we telkens naar de probleempjes in de achteras gekeken dus ook nu weer. Nadat we het diff uit de achteras genomen hadden en het diff opengemaakt hadden zagen we al direct dat het niet goed was. Glinsterende olie, een slecht teken! Toen we de tandwielen van het diff een keer rondgedraaid hadden zagen we al dat er een paar tanden kapot waren. Dit is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van de bokkensprong die er gemaakt was in Made. De kapotte tand heeft door het meedraaien ook de andere tandwielen beschadigd en deze zullen dus geheel vervangen moeten worden. Ook aan de binnenkant van het diff huis is het een en ander beschadigd maar dit is nogwel op te lossen.

Kort samengevat hebben we dus enorm geluk gehad dat het diff nog redelijk goed te herstellen is. Als we nog een run gemaakt zouden hebben was het misschien helemaal fout gegaan en wie weet wat we dan voor schade gehad zouden hebben.

Laatst aangepast (zaterdag, 28 juli 2012 11:37)

 
Meer artikelen...
Hoofd-Sponsoren

Meer Sponsoren

tumblr counter